Inloggen

Montessorischool Apollo

preview
Nieuwsbrief 4

2020-2021 jaargang 34

13 november 2020

Montessorischool Apollo

Nieuwsbrief 4

EU-schoolfruit van start!

Inline imageNet zoals voorgaande jaren doet Montessorischool Apollo ook dit jaar weer mee aan EU-schoolfruit! Van 12 november 2020 t/m 16 april 2021 krijgen uw kinderen op school gratis drie stuks groente en/of fruit per week. Bij ons op school zal op maandag, donderdag en vrijdag het schoolfruit worden uitgedeeld. Dit kan een appel, banaan of een bakje wortels zijn, maar ook een stuk pommelo of meloen.

Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Op donderdag en vrijdag 12 en 13 november zijn we gestart met wortels en bananen. Aanstaande maandag zullen er appels voor de kinderen zijn. Dus, niet alleen gezond en lekker, maar ook flink wat variatie. Het fruit wordt trouwens verzameld in onze mooie nieuwe fruit- en drinkrekken. De kinderen kunnen hier tijdens hun flexibele fruitmoment een stukje fruit uitpakken en mee naar de tafel nemen. 

We hebben met elkaar een belofte waar te maken: op de dagen dat er schoolfruit wordt aangeboden hoeven de kinderen dus geen fruit mee te nemen. De andere twee dagen (de dins- en woensdagen) en de rest van het schooljaar zorgt u vanuit thuis zelf voor een fruit/groente tussendoortje.  Dat is voor onze school niet zo moeilijk, de meeste ouders geven dit al standaard mee elke dag ;-) Op naar een lekker en gezond schooljaar, met iedere dag een groente/fruitmoment!

 

Inline imageHet EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum. De groente- en fruitverstrekkingen worden gefinancierd door de Europese Unie. Er zijn voor school en voor ouders géén kosten aan verbonden. U kunt hierover meer lezen op www.euschoolfruit.nl.

Bovenbouw

Kosmisch: van de middeleeuwen naar de Nieuwe Tijd

In de Nieuwsflits van 13 november kunt u de verwerkingen zien die de kinderen de afgelopen tijdens de kosmische periode over de middeleeuwen hebben gemaakt. Van fraaie wapenschilden tot mooi glas-in-lood-ontwerpen en van toffe uithangborden tot mooie monnikenletters.

De volgende kosmische periode staat in het teken van de Nieuwe Tijd. We hebben inmiddels al met elkaar gesproken en geleerd over de renaissance en de ontdekkingsreizen van onder andere Christoffel Columbus. De komende weken zullen we onder andere stilstaan bij de Gouden Eeuw en de rol van de VOC, maar ook bij de wetenschappelijke ontwikkelingen van die tijd en het dagelijkse leven in de ontdekte gebieden overzee. Kortom, we gaan weer een interessante en leerzame periode tegemoet!

Inline image

Kaart van de Atlantische Oceaan, gemaakt door Columbus en zijn broer Bartolomeo, ca. 1490.

 

Rekentuin, Taalzee, Words&Birds en Nieuwsbegrip

Inline image

De kinderen in de bovenbouw werken iedere dag aan hun digitale taken op Oefenweb en Nieuwsbegrip. Met behulp van hun vast inloggegevens kunnen de kinderen inloggen en aan de spellen van Oefenweb en de digitale lessen van Nieuwsbegrip werken. In de bovenbouw hanteren we een aantal afspraken (zie hieronder) die ervoor zorgen dat de kinderen tot voldoende oefening komen. Samen, school, ouders en kinderen, zien we toe op de kwaliteit van het gemaakte werk.

 

Oefenweb

Bent u benieuwd hoeveel opgaven uw kind gemaakt heeft? Vraag uw kind dan naar zijn/haar digitale groeikaart in Oefenweb. Hierop wordt per dag en per week bijgehouden welke spellen uw kind gespeeld heeft en hoeveel opgaven er gemaakt zijn.

Om voldoende vorderingen te kunnen waarborgen, letten we er met elkaar op dat de spellen helemaal worden uitgespeeld (1 spel = 10 opgaven). Het is dus niet de bedoeling dat kinderen spellen voortijdig stoppen en een ander spel kiezen.

 

Nieuwsbegrip

Bent u benieuwd naar het thema van de week of de manier waarop deze digitaal verwerkt wordt? Dit is in één blik te zien wanneer uw kind inlogt. U ziet, aan de hand van de groene vinkjes, ook of uw kind de onderdelen van de lopende week gemaakt heeft.

 

Afspraken digitale taken

1) Per dag: 5 spellen Rekentuin en 5 spellen Taalzee.

2) 3 keer per week 5 spellen Words & Birds

3) Per week: 1 keer Andere Teksoort (10 opgaven) en 1 keer Woordenschat (24 opgaven).

 

Er zijn op school voor de bovenbouwkinderen voldoende devices (ongeveer 1 device op 5 kinderen) aanwezig waarop zij gedurende de hele dag hun digitale werk kunnen maken. Dat is ongeveer een uur tijd per kind per dag, dus ruim tijd genoeg. Samen zorgen we ervoor dat deze eerlijk worden gedeeld.  

Inline image

www.montessorischoolapollo.nl