Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Maandagochtend 29 juni reikte wethouder Roos van Gelderen de eerste VakantiePassen uit. Samen met kinderen van kinderdagcentrum De Walnoot en Montessorischool Apollo (Marijn MB-B en Tamer OB-A) stapte ze in een ballenbad en dook de eerste exemplaren van de pas op.

 

De VakantiePas is hét paspoort voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar, boordevol activiteiten met korting. Alle basisschoolleerlingen in Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp krijgen de VakantiePas uitgereikt op school. Het thema van dit jaar is Doldwaze Dates.

 

En zo was het ook tijdens de kick off. Op een zonnige maandagochtend stond het speelplein van De Walnoot geheel in het teken van de Vakantiepas en ontmoetingen. De middenbouw van Montessorischool Apollo was aanwezig en ontmoette de kinderen van de Walnoot. Volgens Dirk-Jan Kwestro sloot het evenement mooi aan bij de visie van de Walnoot. “Ontmoeten en verbinden zijn belangrijke kernwoorden binnen onze organisatie. Ontzettend leuk dat de lancering van de VakantiePas met dit thema bij ons plaatsvindt met de kinderen van de Montessorischool.”

 dol dwaze dates, het opduiken van de vakantiepassen.

 

Doldwaze Dates

Met de VakantiePas kunnen kinderen naast de vele activiteiten ook eens ‘daten’ met mensen waarmee ze in het dagelijks leven wellicht niet veel contact hebben. Bijvoorbeeld bewegen op muziek met de bewoners van zorgcentrum Groenhoven of een insectenhotel maken met mensen met een beperking van de Gemiva-SVG Groep. Of een Doldwaze date met de muziekinstrumenten van Rockademy, de glijbaan, een pannenkoek of een dinosaurus in Naturalis.

 

VakantiePas 2015

Alle kinderen van de Montessorischool Apollo hebben maandag hun vakantiepas mee naar huis genomen. Zij zijn daarmee de eerste kinderen in de regio!