Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Op maandagochtend 21 september was het één en al beweging op ons schoolplein. We vierden daar met elkaar de aandacht die alle jeugdorganisaties besteden aan veilig opgroeien. Groene Voetstappen

 

Een onderdeel daarvan is gezond gedrag. We startten met een paar lekkere dansjes voorgedaan door de enthousiaste dansjuf van TOS. Vervolgens hebben we wethouder Frank de Wit ontvangen en aan hem uitgelegd dat alle scholen in de buurt met elkaar bedacht hebben om op hetzelfde moment aandacht te besteden aan belangrijke thema's in het kader van veilig opgroeien. Onze school is in de ban van de duurzaamheidsweken; we leren hoe we zuinig en verantwoord met ons eigen lichaam en onze omgeving om kunnen gaan.

Wij deden ieder jaar al mee aan het project 'Groene Voetstappen', op een groene manier naar school komen. Dit jaar doen alle basisscholen in de omgeving mee en daar was de wethouder erg tevreden over. Hij kreeg van twee kinderen van de Er Riseleh een mooie poster met de voetstappen die zij al verzameld hadden. Bij ons werden zijn eigen voetstappen vastgelegd op de stoep; Carlijn en Mayke trokken ze om en kleurden ze mooi in. Terwijl alle kinderen en ouders dit voorbeeld gingen volgen en er een heel schoolplein met voetstappen verscheen, werd de wethouder uitgenodigd om 'groen' naar het volgende schoolplein te gaan. De kinderen van de Teldersschool hadden een stapel groene voetstappen uitgeknipt en gingen hem voor naar de Sleutelbloem. Van iedere school liepen twee kinderen en hun directeur met hem mee. Daar werd hij ook weer opgewacht door dansende kinderen op het schoolplein. De directeur van de Sleutelbloem (en de Daltonschool) legde hem uit dat alle kinderen in Zuidwest van JOGG(jeugd op gezond gewicht) een gruitendoosje (gaan) krijgen, gevuld door SIERE met groente en fruit.

 

Mooi om te zien hoe wij met elkaar samenwerken aan deze belangrijke thema's. We worden daarbij ondersteund en begeleid door de gemeente Leiden en de GGD van Leiden.

Samen kom je verder!