Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Inline imageDonderdag 29 december deed onze school met twee teams mee met het basketbaltoernooi van de scholen van Leiden.

Ons meisjesteam had 6 speelsters; Amber, Carlijn, Eveline, Zoë, Anouk en Ines. Een leuk team dat gezellig met elkaar speelde. Ze hebben wat wedstrijden gewonnen en verloren net de belangrijkste wedstrijden waardoor ze uiteindelijk op de laatste, vierde plek belandden. De meisjes hebben een gezellig toernooi gehad en hebben de jongens in hun finale ook nog goed aangemoedigd.

De jongens (Ronan, Lars, Daniel, Anel, Wessel, Sami, Yassir en Karim) hebben veel wedstrijden gespeeld.

Ze begonnen voortvarend met een 6-4 winst tegen Lorentz 1. Leidse Hout2 werd daarna met 14-9 verslagen. Hierna kwam Leidse Hout 1 aan de beurt en werd na een spannende wedstrijd toch weer winnend afgesloten met een nipte 10-9 winst.

Daarna had men het even gehad met de winst en werd onnodig verloren van Lorentz 3 met 4-7. Gelukkig werden ze op tijd weer alert en werd de volgende wedstrijd van Lorentz 2 met 12- 5 eenvoudig gewonnen en de halve finale bereikt!

De halve finale werd gespeeld tegen Lorentz 1, ook nu wonnen we weer van ze. Zelfs met 2 punten meer en door deze 12-8 zege werd de finale bereikt.

In deze finalewedstrijd moesten ze tegen Leidse Hout 1 waar in de poule met 1 punt van was gewonnen.

De tegenstander had een aantal mooie schoten in huis. Onze jongens zaten er conditioneel aardig doorheen en konden niet voorkomen dat de finale helaas werd verloren( ik meen met een punt of 5 verschil).

De jongens hebben een verdiende beker voor de 2e plaats gekregen. Een knappe prestatie als je ziet dat er scholen zijn die 3 teams leveren en dus een aardige selectie kunnen toepassen.

Het toernooi werd afgesloten met een shoot-out. Een spel waarbij je jouw bal eerder door de basket moet schieten dan de speler voor je. Ook hier deden we aardig mee en hadden we 4 spelers bij de laatste 15 spelers die de finale ingingen!

Kortom een geslaagd en gezellig toernooi! Goed gedaan jongens en meisjes! Meester Theo