Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Zoals u weet stond donderdag 5 oktober in het teken van de staking in het Zuiderpark. Leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van onze kinderen. Ook ons team heeft haar zorgen kenbaar gemaakt, en werd daarin door velen van u ondersteund.

 

StakingWij besloten als team van de Montessorischool Apollo op twee manieren aandacht te besteden aan ons mooie beroep, volgens ons het mooiste beroep dat er bestaat. Hieronder leest u hoe wij deze dag hebben ingedeeld en beleefd.

 

Brunch

5 oktober 2017 stond, naast de staking, ook in het teken van de jaarlijkse de jaarlijkse World Teachers' Day (Dag van de leraar). In vele landen, over de hele wereld, werden leerkrachten vandaag extra in het zonnetje gezet. Wij vierden de Dag van de leraar met een heerlijke brunch waarbij we onszelf de tijd en ruimte gaven ons beroep op een feestelijke wijze te eren.

Tot onze grote verrassing werd de brunchtafel, naast lekkere broodjes en beleg, gesierd door een heleboel lieve en hartverwarmende boodschappen, spreuken en zelfs raps die door u en de kinderen zijn ingezonden. Dank u daarvoor. Het lezen van deze berichten deed onze broodjes nog beter smaken en onze goede moed om deel te nemen aan de staking in het Zuiderpark extra groeien.  

 

Staken in het Zuiderpark

Om 11.45u trokken we met elkaar op naar het Zuiderpark in Den Haag. Daar deden we, samen met tienduizenden collega's, mee aan de geplande demonstratie. Gezamenlijk maakten we duidelijk dat wij als leerkrachten staan voor kwalitatief goed onderwijs met een groot hart voor de ontwikkeling van ieder individueel kind. Montessorianen, jenaplanners of klassikalen, we waren in die boodschap eensgezind.

 

Beweging

Zoals u misschien reeds vernomen hebt komt de politiek inmiddels al verder in beweging. Er gaan stevige geruchten dat het aanstormende kabinet bovenop geplande investeringen, nog eens een half miljard euro in het onderwijs wil steken. Volgens ons een mooi begin, maar om ons onderwijs echt gezond en van hoge kwaliteit te houden zullen verdere investeringen in de toekomst noodzakelijk zijn en blijven.  

 

Woord van dank

Wij zijn u als team erg dankbaar voor de vele steunbetuigingen die we tijdens de afgelopen weken hebben mogen ontvangen. Mede dankzij u konden we als montessoriteam vandaag een sterk signaal uitzenden om te behouden wat ons dierbaar is, namelijk goed onderwijs voor ieder kind bij ons op school en alle andere kinderen in Nederland!