Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Zoals alle kinderen in de bovenbouw hebben begrepen, was de studiemiddag voor Nikita en Ivonne net even iets minder vrij dan voor de andere kinderen. Na een week hard denken, werken en oefenen in exotische, verre oorden als Almere en Amsterdam, was het dan eindelijk zover: ze mochten hun splinternieuwe kinderrecht presenteren voor een internationaal en geïnteresseerd montessoripubliek in Den Haag. Het nieuwe kinderrecht luidde: Het recht om fouten te mogen maken (The right to make mistakes).

 

Omdat de dames voor een internationaal publiek spraken, moest de presentatie geheel in het Engels. Best wel spannend, maar omdat er goed geoefend was, stonden ze hun spreekwoordelijke mannetje. Twee internationale rechtsfilosofen in de dop!

 

Inline image aSdf Sd

 

Naast de flitsende presentatie van de dames werd ook een aantal kinderrechtenposters tentoongesteld. Deze werden door zowel de Duitse, Britse, Amerikaanse, Noorse, Zweedse, Libanese als Nederlandse montessorileid(st)ers vol belangstelling bestudeerd in de gangen van het Haags Montessori Lyceum (HML). Foto's van deze expositie volgen later. 

 

We willen bij dezen alle kinderen bedanken de vol inzet aan het kinderrechtenproject hebben meegewerkt. Door goed na te denken en met elkaar te discussiëren over het belang en nut van mensenrechten (waarvan kinderrechten deel uitmaken), zorgen we samen voor en veilige en sociale wereld. En dat... dat is Grote Klasse, met een hoofdletter K!