Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Dinsdag 5 december: Sinterklaasfeest

Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas was jarig en bracht daarom ook een bezoek aan onze montessorischool. De goedheiligman kwam als heuse VIP bij ons aan: in een chique auto mét beveiligers. Sinterklaas is immers een hele beroemde man! Wie kent ‘m nu niet? Er stonden fotografen en verslaggevers die direct naar voren sprongen toen Sint aankwam, ze wilde hem dolgraag fotograferen en interviewen. De kinderen en ouders onthaalden Sinterklaas uiteraard met luid gezang en juf Antoinette heette Sinterklaas officieel van harte welkom. Ze bewondert Sinterklaas nog altijd om zijn mooie handschrift, vertelde ze.

 

Rondgang

Na dit feestelijke welkom startten Sinterklaas en de Pieten met een rondgang langs de klassen. In de onderbouw hebben enkele kinderen een kunstje laten zien aan Sinterklaas en de pieten, andere kinderen hebben laten zien wat ze in de klas allemaal hebben geoefend: sommen tot 10, tellen tot 100 of het maken van het getal 151. Hij vond het fantastisch! Er werden kruidnoten uitgedeeld waar de kinderen van smulden. In de middenbouw zaten de kinderen in de kring en gierden ze het uit van de pret met de Pieten. Er is gezongen en er zijn prachtige kunstwerken aangeboden aan Sinterklaas. En: Sinterklaas en de Pieten hebben voor iedere klas een zak met cadeautjes meegebracht. Wat een pret! 

  

Danswedstrijd in de bovenbouw

Sint en Piet hadden dit jaar voor de bovenbouw een bijzondere verrassing: een danswedstrijd voor de klassen van meester Pelle, meester Theo en meester Wouter. Op de muziek van het “Welkom Sinterklaas lied” moesten zij een dansje doen. De Pieten en de Sint waren de jury en beoordeelden de dansen op enthousiasme en uitvoering. Gelukkig deden de meesters ook mee, daardoor verdienden de drie bovenbouw klassen extra punten. Met 59 punten was de klas van meester Wouter de beste. Maar de andere klassen dansten ook heel erg mooi. Het was erg gezellig: Sint en de Pieten hebben er ook van genoten.

 

Surpriseochtend in de bovenbouw

Het was weer genieten geblazen tijdens de surprisetentoonstelling van 4 december: prachtige kunstwerken sierden de nisjes in de verschillende bovenbouwgroepen. Een hele dag lang keken we, groepsleiders en kinderen, onze ogen uit en konden we soms maar met moeite ons werk hervatten. Op pakjesochtend was het dan eindelijk zover: toen werden alle kunstcadeaus aan elkaar uitgedeeld. Raadsels, verhalen, gedichten, kruidnoten, chocoladeletters, stiften, gelpennen en sleutelhangers... aan presentjes en lekkernijen kwamen de bovenbouwers zeker niet tekort. Ook dit jaar luidt de conclusie dus weer dat  een fantastisch sinterklaasfeest hebben beleefd! 

 

Vrijdag 1 en maandag 4 december: Pietengym

Afgelopen vrijdag 1 en maandag 4 december was de speelzaal weer omgetoverd tot Pietenschool. De kinderen hebben geoefend om Piet te zijn. Nou, dat vereist zeker wat oefening. Ze hebben op de randjes van de daken gelopen, pakjes bezorgd in de schoorstenen, gesprongen van de hoge daken en een héle zware zak vol pakjes meegesleept. Alle kinderen zijn geslaagd. Knap hoor!

Ook de kinderen van de midden- en bovenbouw hebben maandag onder leiding van hoofdpiet Ronald weer de nodige pietencapriolen uitgehaald om de pakjes van Sinterklaas van de ene naar de andere plek te transporteren. Hoofdpiet Ronald was er van onder de indruk: "Wat een opgave, wat een pret en wat een concentratie!"

 

Maandag 27 november t/m vrijdag 1 december: Kruidnoten bakken

Als u vorige week door de school heeft gelopen, heeft u het kunnen ruiken: Er werden kruidnoten gebakken! Hmmmm. In de midden- en bovenbouw kregen de kinderen ingrediënten en een recept om zo zelf het deeg te kunnen maken. Er moest flink gekneed worden om er een stevig deeg van te maken. Er werd gerekend en gewogen en zo werd alles eerlijk verdeeld. Dat hebben de kinderen goed geregeld. Na ze 15 minuutjes gebakken te hebben in de oventjes konden we ze proeven. De kruidnoten waren heerlijk! Hmmmm!