Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Op vrijdag 14 april stond naast de afsluing van de cultuurweken ook het paasontbijt op het programma. Gezelliger kun je de afsluiting van een tweetal projectweken niet beginnen! 's Ochtends vroeg troffen de kinderen een gezellige ontbijtgroep aan: tafels vol kleurrijke placemats, glanzende borden en glazen en als slagroom op de taart een stralend viooltje.

 

Als openbare school geven wij ieder kind de ruimte om op zijn/haar eigen manier invulling te geven aan het paasfeest. Waar het ene kind zich vooral verwondert over de groeiende planten en bloemen, staat het andere kind stil bij de opstanding van Jezus of de uittocht van de joden uit Egypte. We geven aandacht aan al deze vormen van beleving zonder daar een richting in aan te geven of een mening over te hebben. Naast serieuze gesprekken en het delen van verhalen is er ook tijd om gezellig bij te kletsen en te genieten van het vele lekkers dat we voor onszelf en elkaar klaarmaken. Een lekker eitje, een broodje met jonge kaas en komkommer, een lekker kopje thee... gezelligheid kent geen tijd!   

 

Toen de buiken eenmaal goed gevuld waren konden de kinderen vol energie op zoek gaan naar de door de paashaas verstopte paaseieren. De paashaas doemde tijdens het buitenspelen als een ware mystery guest op uit de fietsenstalling en nam als eerst de kleuters mee op zijn zoektocht naar eieren in het park. Later kwamen ook de kinderen uit de midden- en bovenbouw aan de beurt. Doel tijdens het paaseieren zoeken is natuurlijk om zoveel mogelijk eieren te bemachtigen. Eén ei blijft de meeste kinderen, jong en oud, toch wel het meest verwonderen, namelijk: het Gouden Ei! Je kunt nog zoveel eieren vinden, het ontdekken van het Gouden Ei blijft toch het allerleukst. Het is daarbij natuurlijk belangrijk om goed samen te werken. Naast leuk is het zoeken van paaseieren dus ook nog eens heel leerzaam!

 

Een gezellige en leerzame paasochtend, daar hebben groepsleid(st)ers, Evenementencommissie (EVC) en kinderen zich dus ook dit jaar weer voor ingezet. 

Dat we daar samen in geslaagd zijn stemt ons dan ook weer zeer tevreden!