Inloggen
Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders Het communicatieplatform voor scholen, leerlingen en ouders
preview

Inline imageWat hadden de kinderen zich weer goed voorbereid op de 26ste editie van het Minikoraal. IN NAAM VAN ORANJE DOE OPEN DE POORT! Die knalde er aardig in. PIETER VAN DER WERFF, PIETER, PIETER, VAN DER WERFF, BURGEMEESTER VAN EEN MOOIE STAD! Ook die kwam er goed uit. LEIDEN TROTS VAN NEERLANDS STEDEN, PAREL VAN HET HOLLANDS LAND! En wederom een voltreffer. Naast luidkeels werd er ook erg mooi gezongen. Het ene lied effe lekker alleen, het andere lied arm in arm. Het ene lied even lekker luisteren, het andere lied luidkeels meezingend onder luid getrappel op de podiumbanken! U leest het voor ieder wat wils. Precies waar de grote breinen achter Leidens Ontzet voor gestreden hebben: vrijheid van denken én doen!

Naast het testen van de zangkwaliteiten werd ook de geschiedeniskennis van de kinderen weer uitvoerig getest tijdens het spel petje op, petje af. Er was een eerste beleg van Leiden, zelfs een tweede, maar was er ook een derde beleg? NEEEEE!!!!! Dus petje af. Is de Valdezstraat in Leiden vernoemd naar de Spaanse legerleider Francisco de Valdez? JAAAAA!!!!! Dus petje op. Werd Alkmaar ook bevrijd door de watergeuzen? Was Magdalena Moons de geliefde van veldheer Valdez? U leest het al, pittige vragen, maar de meesten wisten we met elkaar goed te beantwoorden. Puik werk, dus. 

Naast mooie liederen en interessante quizvragen kwamen ook Jochem Myjer en de speld van burgemeester Van der Werff weer langs en maakten het feest helemaal af. Kortom, zoals burgemeester Lenferink wederom zei: het Minikoraal is het allerleukste en allerbelangrijkste moment van Leidens Ontzet, want het is eigenlijk het startschot van alle feestelijkheden. Dat we er ieder jaar weer een feestje van maken met zijn allen is voor ons als school een groot goed. We willen bij dezen dan ook alle kinderen, fietsbegeleiders en groepsleiders nog eens extra bedanken voor hun muzikale inzet!

 

Willen jullie het hele Minikoraal nog eens terugzien en herbeleven? Klik dan snel hier (bron: Unity.NU).