Inloggen

Montessorischool Apollo

preview

Inline imageVorige week woensdag (of misschien wel dinsdag...) brachten Sint en Piet een mysterieus bezoek aan Montessorischool Apollo.

 

In de onderbouw en middenbouw werd er op dinsdag sinterklaasbingo gespeeld en ALLE kinderen hadden bingo. Toeval? Of gewoon goed opgelet met zijn allen? Dat laatste natuurlijk. Via, via, via, via, via hoorde bingopiet van dit bijzondere resultaat. "Alle kinderen bingo?!", riep Piet verbaasd, "dat wordt dan een verrassingsbezoekje aan de Apollo!". En zo gebeurde het. Bingopiet vertrok samen met Sinterklaas naar onze school en bezorgde alle kinderen een bingoprijs.  

De kinderen van de onderbouw vonden hun gymschoenen in de speelzaal, de prijsjes waren echter nog spoorloos. Deze had Malle Pietje in een tas verstopt. De tas had hij omhoog getakeld. De kinderen moesten daar uiteraard nogal om lachen. "Prijsjes horen toch in je schoen, Piet?!"

In de middenbouw wist Piet de prijsjes wel in de schoenen van de kinderen te mikken. Misschien dat Sinterklaas wat strenger was op Piet, na het getakel in de onderbouw. Bij binnenkomst keken alle kinderen blij verrast in de gezette schoenen en waren er maar wat tevreden mee dat deze allemaal goed gevuld waren. 

Omdat er in de bovenbouw geen bingo was gespeeld, moesten er raadseltjes opgelost worden om de prijsjes te kunnen vinden. Die raadsels waren niet altijd even makkelijk, maar daardoor juist des te leuker. Ondanks alle verstopte sloffen, ingewikkelde aanwijzingen en breinbrekende formules lukte het alledrie de bovenbouwgroepen te prijsjes te vinden. 

Naast prijsjes kregen alle kinderen ook nog een lekkere chocoladeletter. We hebben gehoord dat daar al lekker van gesnoept is, hmmmm!

 

Ook de komende dagen blijven we nog even in de sintsfeer met elkaar. Op vrijdag 4 december vieren we dan echt zijn verjaardag, iedere bouw op zijn eigen traditionele manier.