Inloggen

Montessorischool Apollo

preview

Vanaf vandaag houden we regelmatig dit kerstdagboek bij. Hierin updaten we jullie thuis over wat we op school allemaal doen tijdens de allergezelligste periode van het schooljaar. Kom vooral regelmatig een kijkje nemen op SchouderCom; daar vrolijkt u gegarandeerd van op!

 

Maandag 8 december

Sinterklaas is koud het land uit en de Kerstsfeer is al in de school binnen gedrongen. Meester Rob heeft weer een prachtig winterlandschap gemaakt in de groene ingang bij de kleuters. Ziet u vanaf het hek uw kind dralen op de mat, dan is dit wat hij/zij staat te bewonderen.

Ook het kamertje van Rob is weer super gezellig, met mooie sneeuwramen en een gezellig haardvuurtje op de computer. Een warme binnenkomer in deze mistige dagen.

 

Woensdag 9 december: mooie lichtjes, fraaie kerstbomen en kunstige crea's!

Wat zijn we de afgelopen dagen al lekker creatief bezig geweest: kertsbomen, kerstkransen, ijskristallen, kerststerren, allemaal even fraai om naar te kijken. En wat hebben we al mooie bomen in de school staan, mooi versierd en vol knusse kerstige lichtjes. De lichtjes op de tafels van de kinderen maken het geheel helemaal af. U leest het al: we zijn uitstekend begonnen aan de kerstperiode. In de fotogalerij kunt u thuis ook meegenieten van de gezellige sfeer en al het moois dat de kinderen maken.

 

DonderInline imagedag 10 december: Een gezonde kerst gewenst

In MB-B staat wel een hele bijzonder kerstboom zagen we vanochtend. Niet een groene met kerstballen, slingers en lichtjes, maar een echte kerstfruitboom met peren, sinaasappels en meloenen. Tijdens de kerstdagen houden we natuurlijk van een lekker hapje en drankje, maar dat moet allemaal wel een beetje gezond blijven natuurlijk. Puik idee dus om een mooie fruitboom neer te zetten tijdens de kerstdagen op school. Dat het fruit er allemaal maar extra lekker door mag gaan smaken!

Inline image

 

Vrijdag 11 december: Kerstboom opgetuigd door de bovenbouw!

Gisterochtend werd de kerstboom in de rode hal opgetuigd. Niet door de kerstman, zijn kerstelfjes of door de groepsleid(st)ers, maar door bovenbouwers Ferit, Naomi en Robert. Eerst de taken

goed verzorgd uitklappen, toen de lichtjes erin (en wat waren dat er lekker veel!) en tot slot de ballen en slingers erin. Een mooie boom zou u denken, maar volgens onze bovenbouwers miste er toch nog een essentieel onderdeel, namdelijk: de piek! In de vorm van een mooie, grote, rode strik werd deze alsnog aan de boom toegevoegd. Zowel in de groene als in de rode hal komen de kinderen 's ochtends dus extra kerstig de school binnen.

 

Maandag 14 december: Verhalen voorlezen in de bovenbouw

Deze week vieren we kerst in de bovenbouw. ’s Ochtends is het lekker gezellig met de kerstboom, de lichtjes en de ballen en natuurlijk de verhalen en de lampjes van de groep! Ook hebben we gezellig het digihaardvuur aanstaan.

In BB-A lezen we iedere ochtend een verhaal uit het boek Kerstverhalen. Bijvoorbeeld het verhaal van Scrooge. Oom Scrooge  was de rijkste persoon in de stad en hij was niet zo aardig. Zijn neef Fred werkte voor zijn bedrijf, maar hij kreeg niet genoeg geld om een lekker diner  klaar te maken voor zijn gezin. En Timmetje, die erg ziek was kreeg niet genoeg eten om beter te worden en naar de dokter kon die ook niet. Op een nacht werd Scrooge midden in de nacht wakker en toen kwamen er drie spoken langs zijn huis. Die lieten Scrooge zien waarom het belangrijk is om aardig voor elkaar te zijn. Uiteindelijk werd Scrooge een stuk aardiger en zorgde goed voor zijn neef Fred en neefje Timmetje.

Het verhaal dat we vandaag hebben gelezen is het verhaal van Sterre. Sterre had eindelijk kerstvakantie.  “Yes!”, dacht Sterre, maar ze moest wel snel inpakken, want ze moest naar haar vader. Maar wat moet ze doen? Haar moeder zei: “zoek maar uit wat de kerstgedachte is”. Uiteindelijk heeft Sterre die ook gevonden. Maar het had toch wel even aandacht nodig. Eerst ging ze aan haar moeder vragen wat voor haar de kerstgedachte was, toen aan haar stiefzus Kelly en toen aan haar stiefvader. Ook vroeg ze het aan haar echte vader, haar stiefmoeder en aan baby Merle. Uiteindelijk als je hun antwoorden vergelijkt, vinden ze het allemaal belangrijk om met elkaar te zijn. Dat is toch wel een kerstwonder!

 

Geschreven door Rikky

 

Dinsdag 15 december: Een onverwachts vroeg, maar heel gezellige en kerstig einde van 2020

Vandaag stond plotseling de laatste fysieke schooldag gepland. Voor ons allemaal even schakelen en wat hebben we dat goed gedaan. Bestek, soepkommetjes, gezelschapsspellen en lekker hapjes en drankjes waren in overvloed aanwezig. Op deze manier hebben we met elkaar alsnog een gezellige en sfeervolle dag kunnen beleven: 's ochtends bij de lampjes van de kerstboom en 's middags met sandwiches, krentenbollen, wraps, soep, chocomel en andere lekkernijen! Op een later moment zullen we de foto's van deze gezellige en leuke dag met u delen. Nu eerste even de koppen bij elkaar steken om de komende thuiswerkperiode vorm te geven.

 

Dinsdag 15 december: Kerst in de onderbouw

In OB-A zijn we de dag gestart met de vraag: Wát wordt er eigenlijk gevierd met kerst? "Lekker eten!" Ja, uiteraard, we vieren dat door samen te zijn en met elkaar lekker te eten, maar door het lezen van het prentenboek Het kerstverhaal hebben we nu ook geleerd dat met kerst de geboorte van Jezus wordt gevierd. Gedurende de ochtend zijn er hapjes gemaakt en is er gezongen. Vraagt u eens naar het liedje Wat een sterren? Misschien kan uw kind dan laten horen wat we hebben geoefend!