Inloggen

Montessorischool Apollo

preview

Voorleeswedstrijd groep 5 t/m 8 | Basisschool St. Jan Baptist, WassenaarIn het kader van de Nationale Voorleeswedstrijd hebben verschillende kinderen tijdens drie voorleesrondes aan hun groepsgenoten voorgelezen. Tijdens deze rondes stonden voorleesplezier en luisterplezier centraal. Maar zoals bij elke wedstrijd rolde er na de derde ronde ook een groepswinnaar uit. Deze groepswinnaars stonden vandaag in de Schoolfinale. Iedere bovenbouwgroep werd vertegenwoordigd: BB-A door Khalil, BB-B door Leila en BB-C door Mina. Via Microsoft teams, was ook juf Tilly van de partij. Vandaag even niet als groepsleid(st)er maar als begeleidster van de kinderjury.

 

Eerst werd er nog even geloot voor de lezersvolgorde. Daarna was het dan tijd voor het echte werk. Tijdens het voorlezen was de sfeer in het publiek uiterst geconcentreerd te noemen. Samen met de jury hebben zij gelet op voorleestempo, volume en articulatie. Alle drie de lezers lazen op hoog niveau voor en de jury kwam dan ook tot de conclusie dat er eigenlijk alleen maar winnaars waren aan het einde van de finale. Toch kon er uiteindelijk maar één voorlezer als Schoolkampioen gekozen worden. Na deskundig beraad koos de jury voor 🥁 🥁 🥁 🥁 🥁 🥁 🥁 🥁 🥁 🥁 (trommeldetrommeldetrommeldetrommel): Khalil!!!

 

We willen Khalil via deze weg nogmaals van harte feliciteren met het Schoolkampioenschap. Ook de andere lezers uit Schoolfinale en de lezers uit de groepsrondes willen we nog even met naam en toenaam bedanken: Mina, Leila, Quinn, Timo, Rikky, Jonathan, Juultje, Vlinder, Levi, Bram, Bradley, Rutger en Imane. Net als de lezers verdient ook het publiek een warm dankwoord, want zonder actief en enthousiast publiek is een Voorleeswedstrijd niet te organiseren.