Inloggen

Montessorischool Apollo

preview

Inline image

Van 20 t/m 30 januari is het weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen. Lekker voorlezen uit je lievelingsboek, ademloos luisteren naar mooie verhalen en genieten van mooie kaften en illustraties! Naast dat voorlezen en voorgelezen worden heel leuk is, is het ook goed voor de ontwikkeling van zowel woordenschat, spelling als tekstbegrip. Kortom, leuk én leerzaam! Wat wil een mens nog meer?

 

Prentenboek van het jaar: Coco kan het!

Zoals ieder jaar is ook dit jaar een Prentenboek Top 10 samengesteld. Het Prentenboek van het jaar 2021 is Coco kan het! van Loes Riphagen. 

Inline image

Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

 

De boeken op de website van de Nationale voorleesdagen zijn vrijwel altijd te verkrijgen bij de plaatselijke boekhandel. Wilt u een boek aanschaffen? Kijk dan vooral eens rond welke plaatselijke boekhandels bij u in de buurt gevestigd zijn. Zij kunnen een financieel steuntje in de rug goed gebruiken!

 

Voorleesontbijt

Normaal gesproken organiseren we op school een voorleesontbijt. Door de huidige lockdown is dat dit jaar niet mogelijk. Thuis kunt u echter alsnog een voorleesontbijt organiseren waarbij ontbijten en voorlezen uit mooie (prenten)boeken elkaar afwisselen. 

 

Meer informatie?

Bezoek voor meer informatie, een overzicht van alle nieuwe boeken en activiteiten (zoals online workshops) de website van de Nationale Voorleesdagen: www.nationalevoorleesdagen.nl